Dugulescu #6

Şedinţa Camerei Deputaţilor din 4 aprilie 2000
1.
Intervenţii ale domnilor deputaţi:

1.11    Petru Dugulescu – prezentarea unui protest în legătură cu afirmaţiile domnului Adrian Năstase la adresa unor congresmeni americani;

Domnul Miron-Tudor Mitrea:

Domnul Petru Dugulescu:

Domnule preşedinte,

Stimaţi colegi,

Anumite raţiuni de conştiinţă mă obligă să prezint un scurt protest în legătură cu afirmaţiile domnului vicepreşedinte Adrian Năstase din „Evenimentul zilei”, luni, 26 martie, în legătură cu cei doi congresmeni americani, Frank Woolf şi Christophor Smith, pentru că amândoi îmi sunt prieteni apropiaţi din 1983, când dânşii şi-au ridicat glasul pentru apărarea libertăţii religioase în România, pe timpul lui Ceauşescu, pentru că-i cunosc bine, şi pentru că dânşii, după Revoluţie, au fost primii care au iniţiat procedura de acordare a clauzei pentru România, vreau să menţionez că cei doi congresmeni americani nu sunt agenţi electorali ai domnului Emil Constantinescu, nici „personaje anacronice” cum îi numeşte domnul Năstase, incapabile să înţeleagă ce se întâmplă în Balcani şi în România. Dânşii înţeleg foarte bine ce se întâmplă în Balcani şi în România şi dânşii sunt apărători ai drepturilor omului. În democaţia americană, libertatea religioasă este o componentă principală a conceptului de libertate, în general.

Domnul Năstase îi acuză pe cei doi că sunt interesaţi doar în creşterea numărului baptiştilor şi mormonilor în România, ceea ce nu este adevărat. Christophor Smith este romano-catolic, iar Frank Woolf este presbiterian. Eu, unul, sunt baptist. Fac parte dintr-un grup recunoscut în România. Chiar dacă baptiştii ar creşte ar fi un pericol social, mă întreb? Prin aceste cuvinte, domnul Năstase îi jigneşte pe cei care aparţin unui cult minoritar în România. Poate că unii ar fi votat cu P.D.S.R.-ul la aceste alegeri, dar acum îşi dau seama că domnul Năstase priveşte cu dispreţ aceşti oameni care în România, dintre ei, foarte mulţi, au fost preşedinţi, sunt oameni politici foarte importanţi.

Cred că domnul Năstase va avea nevoie de cei doi politicieni americani când va ajunge la putere P.D.S.R.-ul şi nu este bine să-i jignească. De aceea, l-aş ruga să-şi retragă aceste cuvinte şi să le ceară scuze.
Vă mulţumesc.

Domnul Miron-Tudor Mitrea:
Da, domnule deputat.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: