Dugulescu #10

Şedinţa Camerei Deputaţilor din 23 noiembrie 1999
1.
Intervenţii ale domnilor deputaţi:

1.11    Petru Dugulescu – replică pentru infirmarea unor acuze aduse de presă şi de unii colegi parlamentari;

Domnul Andrei Ioan Chiliman:
Domnul deputat Petre Dugulescu, se pregăteşte domnul deputat Mihai Hlinschi.

Domnul Petru Dugulescu:

Domnule preşedinte,
Stimaţi colegi,

M-am înscris la cuvânt în această dimineaţă pentru a infirma şi a respinge anumite afirmaţii neadevărate şi calomnioase, publicate de presa din săptămâna trecută, şi ale colegului meu, domnul deputat Tănase Tăvală, de la Timişoara. De fapt, am fost plecat din ţară în ultimele trei săptămâni şi nici prin gând nu mi-a trecut să fac o iniţiativă legislativă în care să-i condamn pe închinătorii la icoane din Biserica Ortodoxă Română. Eu, deşi nu sunt ortodox, sunt pastor baptist, am un respect pentru biserica neamului românesc, pentru Biserica Ortodoxă, şi respect pentru orice credincios, de orice altă religie sau confesiune.

Dar sunt anumite forţe obscure, aşa cum bănuiesc că este şi domnul coleg Petre Ţurlea, care m-a acuzat acum câteva minute de la această tribună, care vor să ponegrească Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, arătânt că un baptist şi un catolic sunt împotriva neamului nostru.

Eu cred că presa este chemată, în aceste vremuri atât de tulburi de sfârşit de veac şi de mileniu, nu să dezbine şi mai mult societatea românească, ci să o informeze corect. Un ziarist, înainte de a scrie un articol, trebuie să-i dea un telefon acelui deputat sau comisiei sau biroului parlamentar şi poate stabili adevărul, nu să arunce pe piaţă informaţii neadevărate şi calomnioase şi apoi, poate, după câteva zile, să-şi ceară nişte scuze vagi.

Resping aceste afirmaţii ca neadevărate şi cer ca ziarele „Cotidianul”, „Naţional” şi „Adevărul” să-şi ceară scuze. Dacă nu, vor fi acţionaţi în judecată. Vă mulţumesc.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: