Moldoveanul Voronin minte!

Inertia comunista din Republica Moldova arunca o lumina asupra „obrazniciei” ideologice a comunistilor. Iata o mostra de nerusinare ca un „ecou” al anilor ’40 din Romania:

Voronin: „Nicaieri in Vechiul sau in Noul Testament nu veti gasi nimic de rau despre comunisti”

Foto: Mitropolia.md
 

“Intre ideologia comunista si doctrina crestina sunt foarte multe asemanari si dupa parerea noastra, a comunistilor, Iisus Hristos a fost primul comunist”, a declarat presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, in timpul unei vizite recente la o manastire, informeaza Romanian Global News.

Potrivit sursei citate, liderul de la Chisinau ar fi declarat, cu aceeasi ocazie, ca “nicaieri in Vechiul sau in Noul Testament nu veti gasi nimic de rau despre comunisti”.

RGN informeaza ca Voronin a facut aceste declaratii in timpul unei intalniri cu inalte fete bisericesti la manastirea Condrita, unde s-a deplasat, la 10 iulie, impreuna cu IPS Vladimir, Mitropolit al Chisinaului si al intregii Moldove.

Sursa precizeaza ca, in momentul in care presedintele a afirmat ca Iisus a fost primul communist, “in biserica s-a lasat o liniste de mormant – mitropolitul a zambit, unii preoti au facut o mimica neplacuta, dar nimeni nu a indraznit sa spuna vreun cuvant.

Este citat, de asemenea, un protopop care, dupa ce Voronin a cerut sprijinul Bisericii pentru Partidul Comunist la urmatoarele alegeri, l-a asigurat pe presedinte ca ”sunteti tatal nostru – cum o sa ne spuneti, asa o sa facem – noi suntem corabia, iar dvs sunteti carmaciul”.

Potrivit site-ului Bisericii Ortodoxe din Moldova, “in cadrul discutiilor IPS Vladimir a adus sincere multumiri presedintelui tarii pentru tot efortul depus intru activitatea Bisericii Ortodoxe, pentru suportul in solutionarea diverselor probleme, precum si pentru sustinerea procesului de renastere spirituala.

Dl. V. Voronin a remarcat importanta colaborarii in vederea revigorarii spiritualitatii ortodoxe.“

P.S. – Ptiu! piei …

10 iulie

Manastirile in grija conducerii tarii

Presedintele tarii dl Vladimir Voronin a intreprins o vizita de lucru la manastirile Condrita si Capriana.

La manastirea Condrita a fost intampinat de catre IPS Vladimir, PS Iustinian si PS Marchel, dupa care a urmat vizitarea complexului monastic. Prot. Veaceslav Spac, administratorul manastirii, a relatat despre lucrarile care au demarat la inceputul verii, in special, cele de ridicare a blocului de chilii si a trapezei.

Dl Iurii Povar, director general al Institutului National de Cercetari si Proiectari in Domeniul Amenajarii Teritoriului, Urbanismului si Arhitecturii „Urbanproiect”, a prezentat planul general al manastirii si etapele de efectuare a lucrarilor de renovare.

A urmat intrunirea cu protopopii din toate eparhiile, care s-a desfasurat in biserica de vara a manastirii. In cadrul discutiilor IPS Vladimir a adus sincere multumiri presedintelui tarii pentru tot efortul depus intru activitatea Bisericii Ortodoxe, pentru suportul in solutionarea diverselor probleme, precum si pentru sustinerea procesului de renastere spirituala.

Dl. V. Voronin a remarcat importanta colaborarii in vederea revigorarii spiritualitatii ortodoxe. Au urmat discutarea diverselor probleme si intrebari din sanul Bisericii.

O prima problema a constituit-o noua Lege a cultelor, slujitorii optand pe anumite schimbari si includerea notiunii de „ortodoxie” ca cult majoritar si traditional.

S-a vorbit despre nerespectarea Legii monopolului asupra obiectelor de cult. Un lucru necuviincios este si desfasurarea pietelor tocmai in zilele de odihna. Nu mai putin dureroasa este si latura predarii religiei in scoala.

Presedintele a promis implicarea directa in solutionarea problemelor care necesita o rezolvare urgenta, altele urmand a fi analizate si vor fi cautate modalitati de solutionare.

Un lucru imbucurator pentru manastirea Condrita a fost aducerea lacunostinta a intentiei conducerii Greciei de a sustine lucrarile de renovare a Complexului Condrita.


In dupa amiaza zilei arhiereii si presedintele tarii s-au aflat la manastirea Capriana. Se executa lucrarile de finisare a nivelului de jos al manastirii, care vor fi efectuate pana la finele lunii august, catre hramul manastirii Adormirea Maicii Domnului.

Va fi finisata si prima parte a lucrarilor de pictare a bisericii Sf. M. Mc. Gheorghe.

Publicitate

6 comentarii

 1. Pomisor said,

  Ce mult seamana comunismul cu fiara rosie din Apocalipsa… Oare nu cumva sunt identice 🙂 ?
  Dupa perioada de latenta in care parea ca disparuse iata ca incet incet aceasta fiara ideologica se iveste din nou… cu mai multa forta decat inainte…

 2. Pomisor said,

  Prima data comunistii au incercat sa extermine crestinii, de data aceasta incearca sa ii absoarba.

 3. Alexandra said,

  Tatal meu a fost preot si nu sunt foarte surprinsa de ceea ce vb IPS -tziile lor ,cunosc oarecum ” ambalajul ” religiei ortodoxe,”continutul ” il vedem a fi deteriorat, iar ASTA ma DOARE ca ISUS este Mantuitorul MEU si nu pot sa fiu de acord cu aceste afirmatii care sfideaza pur si simplu DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU! Si ne mai miram de ce lumea traieste cu sperante in icoane si lumanari…pt ca nu lasa pe Domnul sa le conduca viata se opresc in „etichete ” fara valoare…
  Domnul sa va binecuvinteze!

 4. Ion said,

  Eu cred ca cine nu crede ca venirea Domnului este aproape are nevoe sa priveasca la aceasta diabolica asociere dintre biserica si comunisti.
  Aceste afirmatii a lui Voronin In comparatie cu ceea ce se intimpla in teritoriu nu ar trebui sa ne mire, deoarece majoritatea preotilor sunt comunisti, la Nisporeni de pilda preotul Emilian a fost ales ca consilier pe lista partidului comunistilor.
  cred ca aici ma voi opi.
  Daca cineva doreste sa afle mai multe imi puteti sci.
  Ion Matveev pastor, responsabil comunitatea.Nisporeni.

 5. ion said,

  Voronin sa creeze conditii normale de trai si sa mareasca salariile,lumea singura si va construi biserici si manastiri,si sa stie dinsul ca Hristos nu a fost comunist, ci evreu.El se crede mare ctitor dar degeaba,nu a cheltuit nici un banut din bugetul familiar,si pe urma amortirea fetilor bisericesti este jalnica, probabil ,,ghedovsina,,din biserica e divina.

 6. De ce este important să învăţăm pe copii Biblia? - Moldova Creștină said,

  […] refer la o cunoaştere personală a lui Dumnezeu), nu vom reuşi nimic bun, cum nu au reuşit nici comuniştii, care zic că ideologia comunistă este asemănătoare cu doctrina […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: